Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Το ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων σας αντιμετωπίζεται από την Εταιρεία ως μέγιστη προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό, η Εταιρεία δεσμεύεται να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα σας και να τηρεί τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, όπως ισχύουν.

Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Η Εταιρεία «ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΕΝΔΥΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με το διακριτικό τίτλο «LEMAC», που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής (οδός Δημητρίου Ράλλη 11), στην Ελλάδα (ΑΦΜ: 094492211 / Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ), Αρ. ΓΕΜΗ: 002250101000, τηλ.: 210-6129421.

 Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγουμε

  • Δεδομένα που συλλέγουμε απευθείας από εσάς στο πλαίσιο της διενέργειας συναλλαγών σας με την Εταιρεία, μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός, clodist.gr (πλήρες ονοματεπώνυμο σας, η διεύθυνση στην οποία θα αποσταλούν τα προϊόντα, ο αριθμός σταθερού ή κινητού σας τηλέφωνου, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση). Στην περίπτωση που επιλέξετε η πληρωμή σας να γίνει μέσω πιστωτικής κάρτας, το clodist.gr σας κατευθύνει στην ασφαλή σελίδα της συνεργαζόμενης τράπεζας. Ως εκ τούτου το ονοματεπώνυμο του κατόχου, ο αριθμός, η ημερομηνία λήξεως της κάρτας, καθώς και ο τριψήφιος κωδικός ασφαλείας δεν συλλέγονται, ούτε υπόκεινται σε επεξεργασία από την Εταιρεία.
  • Δεδομένα που συλλέγουμε απευθείας από εσάς κατά την εγγραφή σας στην ιστοσελίδα clodist.gr. ή με την συμπλήρωση από εσάς της κάρτας “Keep Ιn Touch"  (Όνομα, Επώνυμο, Διεύθυνση, Πόλη/Περιοχή, Τ.Κ, Κινητό Τηλέφωνο, E-mail, Ημερομηνία γεννήσεως).
  • Δεδομένα που συλλέγουμε απευθείας από εσάς, αν επιλέξετε να εγγραφείτε ή να συνδεθείτε στο clodist.gr χρησιμοποιώντας μέσα κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Facebook). Στην περίπτωση αυτή συλλέγουμε τυχόν πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την εγγραφή ή σύνδεση σας, για τις οποίες έχετε δώσει στον πάροχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης την άδεια να μοιραστεί με εμάς, όπως το ονοματεπώνυμο σας και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Η συλλογή άλλων πληροφοριών ενδέχεται να εξαρτάται από τον πάροχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείτε, οπότε παρακαλούμε να μελετήσετε την πολιτική απορρήτου του εν λόγω παρόχου. 
  • Κατά την επίσκεψης σας στο clodist.gr, συλλέγονται αυτόματα η διεύθυνση IP (διεύθυνση πρωτοκόλλου Διαδικτύου) του υπολογιστή πρόσβασης, η ιστοσελίδα από την οποία μας επισκέπτεσθε (σύσταση), ημερομηνία και ώρα επίσκεψης, o τύπος προγράμματος περιήγησης και οι ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε και το username σας.

Σκοποί επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγουμε

  • Για την ολοκλήρωση των παραγγελιών σας, την τιμολόγησή σας, την διευκόλυνση των παραδόσεων, την εν γένει εκτέλεση των παραγγελιών σας και την εξυπηρέτηση των αιτημάτων σας, σχετικών με την παραγγελία σας.
  • Για την αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων μέσω email, SMS ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων σχετικά με νέα προϊόντα και γενικές προσφορές, εφόσον μας έχετε παράσχει τη συγκατάθεσή σας για τον σκοπό αυτό.
  • Για τεχνικούς λόγους, στο βαθμό που αυτό είναι αναγκαίο, για τη λειτουργία και την προστασία της ιστοσελίδας μας ενάντια σε επιθέσεις και την κακόβουλη χρήση.
  • Για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των απαιτήσεών της Εταιρείας, ή εφόσον υφίσταται εκ του νόμου υποχρέωση.

Χρόνος τήρησης των προσωπικών δεδομένων σας

Η Εταιρεία διατηρεί και επεξεργάζεται τα δεδομένα σας για όσο χρόνο απαιτείται για την ολοκλήρωση των παραγγελιών σας, την τιμολόγησή σας, την διευκόλυνση των παραδόσεων, την εν γένει εκτέλεση των παραγγελιών σας, την εξυπηρέτηση των αιτημάτων σας σχετικά με την παραγγελίας σας και για τη λειτουργία και την προστασία της ιστοσελίδας μας ενάντια σε επιθέσεις και την κακόβουλη χρήση.

Εφόσον μας έχετε παράσχει τη συγκατάθεσή σας για τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, προκειμένου να σας αποστέλλουμε ενημερωτικά σχετικά με νέα προϊόντα και γενικές προσφορές, θα τηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας για όσο διάστημα δεν έχετε ανακαλέσει τη συγκατάθεσή σας (βλ. παρακάτω, στην παράγραφο «Τα δικαιώματά σας»).

Εφόσον δεν έχετε παράσχει τη συγκατάθεσή σας για την συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, προκειμένου να λαμβάνετε εμπορικές επικοινωνίες από την Εταιρεία μας, θα διαγράφουμε τα προσωπικά σας δεδομένα μετά την παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος, λαμβανομένων υπόψη των υποχρεώσεων της Εταιρείας από την κείμενη νομοθεσία να διατηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα.  

Ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων σας

Η Εταιρεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφάλειας και ακολουθεί διαδικασίες για να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα σας από οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, λανθασμένη χρήση, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση, γνωστοποίηση, απώλεια, τυχαία/αθέμιτη καταστροφή και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας. Η Εταιρεία προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα σας από τυχόν υποκλοπές στοιχείων με την μέθοδο κρυπτογράφησης στοιχείων SSL (SecureSocketLayer). Η κρυπτογράφηση ισχύει σε όλα τα στάδια και όλες τις διαδικασίες συναλλαγής και αποστολής προσωπικών δεδομένων-στοιχείων από και προς το  clodist.gr. Σημειώνεται ότι κατά τη διαδικασία της εκτέλεσης των πληρωμών με πιστωτική/χρεωστική/προπληρωμένη κάρτα, τα στοιχεία της πιστωτικής/χρεωστικής/ προπληρωμένης κάρτας σας καταχωρούνται απευθείας στα ασφαλή συστήματα της συνεργαζόμενης τράπεζας και όχι από την Εταιρεία.

Διαβίβαση σε τρίτους

Τα προσωπικά δεδομένα σας διαβιβάζονται σε τρίτες εταιρείες, μόνο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ενεργούν για λογαριασμό της Εταιρείας ως εκτελούντες επεξεργασία, όταν αυτό είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών επεξεργασίας, ιδίως δε προκειμένου να ανταποκριθούμε στα αιτήματά σας, ή/και εφόσον επιβάλλεται ή επιτρέπεται από το νόμο. Οι εν λόγω εταιρείες λαμβάνουν τα ίδια μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων σας με την Εταιρεία μας και επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα σας μόνο στο πλαίσιο ρητής και έγγραφης εντολής μας. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση κατά την οποία απαιτηθεί η διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων σας για οποιονδήποτε άλλο σκοπό επεξεργασίας, θα σας γνωστοποιήσουμε προηγουμένως τη σχετική διαβίβαση.

Συλλογή και χρήση προσωπικών δεδομένων ανηλίκων

Η δυνατότητα εγγραφής στο newsletter της Εταιρείας απευθύνονται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών. Εάν διαπιστωθεί ότι έχουν συλλεχθεί οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες από ανήλικο, οι πληροφορίες αυτές θα διαγραφούν το συντομότερο δυνατό.

Τα δικαιώματά σας

Μπορείτε να ασκήσετε οποτεδήποτε τα δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, φορητότητας, περιορισμού της επεξεργασίας, εναντίωσης/ ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χωρίς ειδική προς τούτο αιτιολογία, αποστέλλοντας σχετική επιστολή στην Εταιρία τηλεφωνικώς, στο 210-8060646, ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση customercare@clodist.gr ή/και με έγγραφο αίτημα σας που μπορείτε να υποβάλετε σε οποιοδήποτε κατάστημα της Εταιρείας. Σε περίπτωση άσκησης ενός εκ των ως άνω αναφερομένων δικαιωμάτων σας, η Εταιρεία θα λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίηση του αιτήματος σας το συντομότερο δυνατό από την υποβολή και ταυτοποίησή του, ενημερώνοντάς σας γραπτώς για την ικανοποίηση του αιτήματός σας, ή τους λόγους που εμποδίζουν την άσκηση του σας σχετικού δικαιώματος ή/και την ικανοποίηση ενός ή και περισσότερων εκ των ως άνω αναφερόμενων δικαιωμάτων σας.

Ειδικότερα για την ανάκληση της συγκατάθεσής σας για την χρήση των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το link “Unsubscribe” και τις σχετικές οδηγίες που ενσωματώνονται σε κάθε επικοινωνία μας μαζί σας.

Εάν θεωρείτε ότι παραβιάζεται κάποιο δικαίωμα σας ή υποχρέωση της Εταιρείας αναφορικά με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, μπορείτε να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Λεωφ. Κηφισίας 1-3, 11523 Αμπελόκηποι, τηλ. 2106475600, fax: 2106475628)

 

COOKIES

Τα cookies είναι μικρά αρχεία που αποστέλλονται στον χρήστη όταν επισκέπτεται μια ιστοσελίδα μέσω υπολογιστή, κινητού ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής και αναγνωρίζουν τη συσκευή αυτή σε μελλοντικές επισκέψεις. Οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στον υπολογιστή ή σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές του χρήστη μπορεί να περιέχουν στοιχεία όπως ποιες είναι οι σελίδες που επισκέφτηκε ο χρήστης, την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψης καθώς και κάποιον τυχαίο και μοναδικό αριθμό αναγνώρισης του χρήστη. Αυτά τα αρχεία επιτελούν διάφορες λειτουργίες. Μεταξύ άλλων θυμούνται τις προτιμήσεις και τις επιλογές του χρήστη, βοηθούν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και του περιεχομένου της ιστοσελίδας και επιτρέπουν την προσαρμογή των online εμφανιζόμενων διαφημίσεων και προσφορών στον εκάστοτε χρήστη. Σημειώνεται ότι τα cookies δεν προκαλούν βλάβες στις ηλεκτρονικές συσκευές των χρηστών (ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές) αλλά ούτε και στα αρχεία που φυλάσσονται σε αυτές.

 

Τα cookies μπορούν να διαιρεθούν σε τέσσερις κατηγορίες, κάθε μία από τις οποίες παρουσιάζεται συνοπτικά παρακάτω:

 

Απολύτως απαραίτητα Cookies

Αυτά τα αρχεία είναι απαραίτητα ώστε η ιστοσελίδα να μπορεί να παράσχει υπηρεσίες που ζητάει ο χρήστης, όπως το να θυμάται τα προϊόντα που έχει προσθέσει στο καλάθι αγορών του.

Cookies Απόδοσης

Τα cookies αυτής της κατηγορίας συλλέγουν ανώνυμες πληροφορίες σχετικές με τον τρόπο χρήσης της ιστοσελίδας από κάθε χρήστη. Τα δεδομένα αυτά συγκεντρώνονται μαζί με τα δεδομένα άλλων χρηστών και βοηθούν στη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της ιστοσελίδας. Για παράδειγμα αυτή η κατηγορία cookies μας βοηθά να καταλάβουμε τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες εντοπίζουν, περιηγούνται και χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας και μας υποδεικνύουν σημεία στα οποία υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, όπως η περιήγηση, η εμπειρία πώλησης και οι διαφημιστικές καμπάνιες. Τα δεδομένα που συλλέγονται από αυτά τα cookies δεν περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες με βάση τις οποίες μπορεί να ταυτοποιηθεί ο χρήστης.

Cookies Λειτουργικότητας

Αυτά τα cookies θυμούνται επιλογές του χρήστη, όπως η γλώσσα ή οι παράμετροι έρευνας όπως το μέγεθος, το χρώμα ή η γραμμή του προϊόντος. Οι πληροφορίες αυτές επιτρέπουν στο χρήστη να απολαμβάνει κατά την επίσκεψή του στην ιστοσελίδα μας μία εμπειρία πιο συμβατή με τις επιλογές του και μας βοηθούν να κάνουμε τις επισκέψεις του πιο ευχάριστες. Οι πληροφορίες αυτές επίσης συγκεντρώνονται μαζί με πληροφορίες άλλων χρηστών σε μία ανώνυμη βάση με σκοπό να βοηθήσουν στη βελτίωση της λειτουργίας της ιστοσελίδας.

Cookies προσανατολισμού & Διαφημιστικά cookies

Αυτά τα cookies συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες περιήγησης με σκοπό να εμφανίσουν διαφημίσεις σχετικές με τα ενδιαφέροντα του χρήστη. Θυμούνται τις σελίδες που έχει επισκεφθεί ο χρήστης και τις πληροφορίες που έχει μοιραστεί με τρίτους, όπως για παράδειγμα διαφημίσεις.

Ο χρήστης μπορεί να αλλάξει τις ρυθμίσεις του φυλλομετρητή («webbrowser»), ώστε να εμποδίζει την αποθήκευση των cookies στον υπολογιστή του χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή του. Στον τομέα «βοήθεια» του φυλλομετρητή παρέχονται συνήθως λεπτομέρειες για τον τρόπο που μπορεί κάποιος να διαχειριστεί την ρύθμιση των cookies.