Blog - 2018: Νέα χρονιά, νέοι στόχοι! | Clodist

Blog

Posted in How to.. | By Clodist 8/1/2018 9:17 π.μ.

Παρόλο που η απόφαση του κάθε ανθρώπου να αλλάξει αυτά που δεν τον ικανοποιούν στη ζωή του μπορεί να έρθει ανά πάσα ώρα και στιγμή, η καταλληλότερη περίοδος για να βρείτε το κίνητρο που θα σας ωθήσει να θέσετε νέους στόχους και σταδιακά να τους υλοποιήσετε είναι οι πρώτες μέρες μίας νέας χρονιάς. Νέα χρονιά, νέοι στόχοι, νέα καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Εάν πιστεύετε ότι η ημέρα σας είναι κενή και δεν σας γεμίζει, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα και πιθανώς να τα αλλάξετε. Λοιπόν, θέλετε κάτι παραπάνω από τη ζωή σας και δεν μπορείτε να το βρείτε; To Clodist σας εύχεται μία καλή, τυχερή και παραγωγική χρονιά και σας δίνει μία μικρή βοήθεια για να κάνετε το πρώτο βήμα!

 

- Εντάξτε νέες δραστηριότητες στο πρόγραμμά σας

Αν νιώθετε πώς μετά τη δουλειά σας δεν έχετε διάθεση να κάνετε τίποτα, το πρόβλημα δεν είναι η δουλειά που σας κουράζει αλλά το γεγονός πώς δεν έχετε βρει ακόμα αυτό που θα σας κάνει να ανυπομονείτε να έρθει η στιγμή που θα πραγματοποιηθεί. Έχετε χρόνια να ασχοληθείτε με το αγαπημένο σας άθλημα ή τα χόμπι σας; Θέλατε από πάντα να ασχοληθείτε με κάποια δραστηριότητα και ποτέ δεν σας δόθηκε η ευκαιρία; Η κατάλληλη στιγμή είναι τώρα. Γραφτείτε σε μία αθλητική ομάδα, στο γυμναστήριο, παρακολουθήστε μαθήματα μουσικής, μαγειρικής ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε, ορίστε τα απογεύματα της εβδομάδας που θα αφιερώνετε τον χρόνο σας και δείτε την ημέρα σας να περνάει πολύ πιο ευχάριστα.

running

 

-Αποβάλλετε τις συνήθειες που δεν σας ικανοποιούν

Η κατηγορία αυτή περιέχει πολλές παραμέτρους: από το κάπνισμα που προσπαθείτε εδώ και καιρό να κόψετε μέχρι την καθιστική ζωή που θεωρείτε πως δεν θα καταφέρετε να βγάλετε ποτέ από την καθημερινότητά σας. H νέα χρονιά μπορεί να σας δώσει μία ώθηση ώστε να αντικαταστήσετε αυτές τις αρνητικές συνήθειες από τη ζωή σας και στο τέλος να τις αποβάλλετε οριστικά. Μείνετε μακριά από τον υπολογιστή τις ώρες που βρίσκεστε στο σπίτι και προτιμήστε μία σύντομη βόλτα με τους φίλους ή το ταίρι σας μέσα σε αυτές. Σταδιακά θα διαπιστώσετε πως όπως κάποιος «κολλάει» με τις κακές συνήθειες, έτσι μπορεί να «κολλήσει» και να εθιστεί και με τις καλές. Και στην προκειμένη, τα αποτελέσματα του νέου τρόπου ζωής σας θα έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στη διάθεσή σας αλλά και στον τρόπο που αντιμετωπίζετε το κάθε τι.

no smoking

 

- Μείνετε μακριά από τοξικούς ανθρώπους

Μερικές φορές, η καλή διάθεση δεν αρκεί για να δημιουργήσει μία υγιή σχέση ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν ταιριάζουν. Είτε λόγω συνθηκών αναγκάζεστε να συναναστρέφεστε κάποιους ανθρώπους, είτε πιστεύετε ότι η ευγένεια θα καταφέρει να εξισορροπήσει τα πράγματα, υπάρχουν ορισμένοι τύποι σχέσεων που απλώς δεν μπορούν να υπάρξουν. Το σίγουρο είναι πως δεν χρειάζεται να καταπιέζεστε. Εάν αισθάνεστε πίεση κάθε φορά που συναντάτε ένα άτομο ή νιώθετε πως σας δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να διακόψετε τις επαφές σας μαζί του. Θα νιώσετε απευθείας καλύτερα και το πιο πιθανό είναι να νιώσουν και εκείνοι το ίδιο!

toxic people

 

- Αφιερώστε χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα

Πολλές φορές η συνήθεια στο πλαίσιο μίας σχέσης δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως όλα είναι υπό έλεγχο, με αποτέλεσμα να επαναπαυόμαστε και να ξεχνάμε ότι και οι γύρω μας έχουν ανάγκες. Έχετε κάποιον φίλο που σας παίρνει πάντα εκείνος τηλέφωνο; Αυτή τη φορά θα του τηλεφωνήσετε εσείς. Επικοινωνήστε με την οικογένειά σας, ρωτήστε τους φίλους και τη σχέση σας αν αισθάνονται ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, προγραμματίστε δραστηριότητες μαζί τους. Άλλωστε, τα βασικά συστατικά για να λειτουργήσει επιτυχώς μία ανθρώπινη σχέση είναι ο σεβασμός και το ενδιαφέρον. Δώστε στους δικούς σας ακριβώς αυτό που θέλετε να λάβετε από αυτούς.

close friends

 

- Φροντίστε τον εαυτό σας

Ο κάθε άνθρωπος πρέπει πάντα να θυμάται πως ο κυρίαρχος της ζωής του είναι ο ίδιος. Τίποτα δεν πρόκειται να έρθει όπως το θέλετε αν δεν κάνετε εσείς την πρώτη κίνηση και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φροντίσετε και να αγαπήσετε τον εαυτό σας, έτσι ακριβώς όπως είναι ή θα θέλατε να είναι. Νιώθετε πως είστε καλύτερα από ποτέ; Συντηρήστε αυτήν την κατάσταση. Θέλετε να αλλάξετε κάτι στην εμφάνιση ή στον χαρακτήρα σας; Αλλάξτε το χωρίς δεύτερη σκέψη. Χρειάζεστε περισσότερο ύπνο μέσα στην εβδομάδα; Οργανώστε τον χρόνο σας και κάντε αυτό το δώρο στον εαυτό σας. Νιώθετε πως χρειάζεστε μία ανανέωση; Είναι στο χέρι σας: αγοράστε νέες μπλούζες, παντελόνια, αξεσουάρ, παπούτσια, δοκιμάστε νέα look και πειραματιστείτε. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας και τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο νομίζετε!

new year shopping