Blog - Τρία βήματα για να βελτιώσεις το στυλ σου | Clodist

Blog

Posted in Style Advice | By Clodist 19/1/2018 10:34 π.μ.

Όπως είπαμε πρόσφατα, οι πρώτες μέρες του νέου έτους θεωρούνται οι καλύτερες για να θέσουμε νέους στόχους και σταδιακά να τους πετυχαίνουμε. Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι στόχοι; Ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε στον εαυτό μας, η συνεχής αυτοβελτίωση και φυσικά να προσπαθούμε βήμα-βήμα για όλα αυτά που θέλουμε να πετύχουμε ώστε να καταφέρουμε να πούμε πως ναι, πλέον είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Εάν μέσα στα new year’s resolutions σας έχετε βάλει και τη βελτίωση του στυλ σας, θα πρέπει να γνωρίζετε πως αυτό δεν συνεπάγεται μόνο με την εμφάνισή σας αλλά και με εσωτερικούς παράγοντες, που θα σας κάνουν να αναδείξετε όλα αυτά τα στοιχεία που επιθυμείτε. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και χωρίζεται σε τρία βήματα: ένα πρακτικό, ένα τεχνικό και ένα θεωρητικό. Ποια είναι αυτά; To Clodist για ακόμη μία φορά σας δίνει τη λύση!

 

1. Ντουλάπα

Η γκαρνταρόμπα ενός ανθρώπου είναι φυσικό πως αποτελεί το κλειδί που θα καθορίσει εάν η εμφάνισή του είναι κομψή, ελκυστική και κυρίως στυλάτη. Έχουμε ήδη πει πως για να διευκολυνθείτε οι ίδιοι στην καθημερινότητά σας και να μπορέσετε να συνδυάσετε με τον καλύτερο τρόπο τα ρούχα σας δημιουργώντας την τέλεια εικόνα, θα πρέπει να έχετε μία τακτοποιημένη, οργανωμένη και «γεμάτη» ντουλάπα. Προσοχή: όταν αναφερόμαστε σε μία γεμάτη ντουλάπα δεν εννοούμε γεμάτη ποσοτικά, αλλά ποιοτικά. 

ntoulapa

Αφού έχετε ολοκληρώσει το ξεκαθάρισμα ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ θα πρέπει να γνωρίζετε τι ρούχα έχετε, σε ποια περίσταση ταιριάζει το κάθε ένα από αυτά και φυσικά τους δυνατούς συνδυασμούς που μπορείτε να δημιουργήσετε με αυτά. Σε περίπτωση που σας λείπει κάτι ή έχετε παλιά και φθαρμένα ρούχα το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα αντικαταστήσετε με νέα, ειδικά τώρα που είναι περίοδος εκπτώσεων. Για να έχετε ωραίο στυλ, δεν σημαίνει αυτόματα πως πρέπει να φοράτε κάθε κομμάτι που χαρακτηρίζεται ως η τελευταία τάση, ούτε να ξοδεύετε τα χρήματά σας απερίσκεπτα. Πραγματοποιήστε ποιοτικές αγορές στο Clodist που θα σας αποζημιώσουν.  Έχετε βαρεθεί τα παλιά παντελόνια σας και το μπουφάν σας έχει παλιώσει; Η Camel Active σας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσετε παντελόνια και μπουφάν με 30% έκπτωση, βάζοντας στη ντουλάπα σας κομμάτια που όχι μόνο θα σας βολέψουν αλλά θα αναβαθμίσουν το look σας. Όταν μπορέσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη γκαρνταρόμπα σας, τότε θα συνειδητοποιήσετε πως το στυλ σας θα βρίσκεται στην καλύτερη εκδοχή του και θα απογειωθεί. 

 

2. Στάση του σώματος

Αφού μάθατε το πρακτικό, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα φανταζόσασταν από πριν, ήρθε η ώρα να μάθετε το τεχνικό βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε: βελτιώστε τη στάση του σώματός σας. Ναι, η κλασική φράση που ακούγατε από τη μαμά σας από την παιδική σας ηλικία κάνει ένα μεγάλο come-backκαι σας βοηθάει όχι μόνο να αναβαθμίσετε την εμφάνισή σας αλλά και την υγεία σας, σωματική και ψυχική. «Ισιώνοντας την πλάτη σας», τραβώντας τους ώμους προς τα πίσω και υψώνοντας το κεφάλι σας, θα συμβάλλετε αποδεδειγμένα τόσο στην ψυχολογική σας ανάταση όσο και στην βελτίωση του look σας.

stasi swmatos

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί σε σχέση με τη γλώσσα του σώματος, οι άνθρωποι που έχουν από τη φύση τους ή έχουν καταφέρει να υιοθετήσουν μία στάση σώματος που αποπνέει αυτοπεποίθηση, εκτιμούν περισσότερο τον εαυτό τους και κυρίως πιστεύουν περισσότερο σε αυτόν. Η «δυναμική όψη» έχει την δυνατότητα να επηρεάσει την ψυχολογία του ατόμου ακόμη κι αν αυτό δεν αισθάνεται από τη φύση του την αυτοπεποίθηση που δείχνει στους γύρω του. Επιπλέον, όταν ο κορμός του σώματος βρίσκεται σε ίσια γραμμή τα ρούχα «κάθονται» καλύτερα πάνω σας και αναδεικνύετε κάθε πτυχή του στυλ σας. Δείξτε ωραίοι, αισθανθείτε ωραιότεροι!

 

3. Ψυχολογία

Παρόλο που αυτό το κομμάτι αφορά τον εσωτερικό σας κόσμο, θα πρέπει να γνωρίζετε πως θα χρειαστεί να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια για να το πετύχετε. Αρχικά, το πιο σημαντικό είναι να πιστέψετε οι ίδιοι πως σας αξίζει να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας και πως σας αξίζει το ίδιο πολύ να δείχνετε ακριβώς όπως εσείς θέλετε. Μπορεί η εμφάνιση να μην είναι αυτό που θα καθορίσει την προσωπικότητα και την αντιμετώπιση ενός ατόμου από τους γύρω του, όμως αυτό δεν σημαίνει πως μία καλή, περιποιημένη και σωστή ενδυματολογικά εικόνα δεν θα συμπληρώσει αυτό που σας λείπει. Το ωραίο στυλ αντιθέτως, είναι η πανοπλία που θα πρέπει να φοράτε καθημερινά για να εκμεταλλεύεστε τη μέρα σας στο έπακρο. Σίγουρα η διαδικασία δεν θα σας προσφέρει αυτόματα την ψυχική ανάταση που επιθυμείτε, όμως αυτό που θα κάνει τη διαφορά θα είναι οι μικρές εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές που θα σας δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα. 

kali psuxologia 

Η καλή ψυχολογία και διάθεση θα αναδείξουν το στυλ σας στο 100%. Εάν θέλετε πολύ να φορέσετε ένα κομμάτι αλλά δεν έχετε την αυτοπεποίθηση για να το κάνετε, πάρτε μία βαθιά ανάσα, «φορέστε» τη δυναμική όψη σας και συμφιλιωθείτε με την ιδέα πως εσείς φοράτε το ρούχο και όχι αυτό εσάς. Αν καταφέρετε και υιοθετήσετε αυτές τις συνήθειες, το στυλ σας θα ανέβει σε άλλο επίπεδο.